تیمچه صرافیان آباده بازارچه دائم صنایع دستی شمال فارس می‌شود

تیمچه صرافیان آباده بنای تاریخی به یادگار مانده از دوران قاجاریه در شرف بازگشائی به عنوان اولین بازارچه دائم صنایع دستی شمال فارس است .

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس داوود جعفر پور مسدول اداره میراث فرهنگی شهرستان آباده گفت : تیمچه صرافیان آباده حدود 120 سال پیش به دست توانای استاد رضا یزدی واقع در بافت قدیم شهر (بازار کهنه ) ساخته شده است . 

به گفته وی : با توجه به اقدامات مرمتی کاملی که در طول سالهای گذشته در بخشهای مختلف این بنای باارزش توسط اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان فارس با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر آباده و فرمانداری آباده صورت پذیرفت ، طبقه همکف مجموعه مذکور آماده بهره برداری گردید که با پیگیری نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان آباده و برنامه ریزی انجام شده حجره های طبقه همکف با موافقت اداره کل میراث فرهنگی فارس وشهرداری آباده  به عنوان مالکین ، پلاک مذکور طی تفاهم نامه ای به شرکت تعاونی هنرمندان مهبد هنر آباده ( مجری ثبت ملی و بین المللی منبت آباده) تحویل گردید و شرکت تعاونی از تاریخ 8/4/94 نسبت به اطلاع رسانی به هنرمندان شهرستان و انجام امور مربوطه  با نظارت میراث فرهنگی اقدام کرده است و افتتاحیه رسمی این بازارچه بعد از ماه مبارک رمضان با حضور مسئولین شهرستان و استان انجام خواهد شد.

جعفر پور ادامه داد : مالک اصلی ساختمان حاج محمد صادق لطفعلی خان بوده که بعدها در تملک آقایان محمود و احمد صرافیان قرار می گیرد. 

شایان ذکر است در این تیمچه حاج احمد و محمود به تجارت و داد و ستد مشغول بودند ، کالائی از قبیل چای ، قاسنی، کشمش، فرش ، بادام ، کتیرا صادر می شده و بیشترین واردات آنها خشکبار بوده است. مساحت عرصه این بنا حدود 1080 متر مربع ، اعیانی دو طبقه حدود 1050 متر مربع می باشد ، مساحت شش باب دکان جزء طبقه همکف 5/118 متر مربع است ، درب ورودی تیمچه از جنس چوب که حاشیه و چهار چوب آن به طرز زیبائی منبت کاری شده است. روی در دو کوبه وجود دارد که کوبه سمت راست مخصوص خانمها و کوبه سمت چپ مختص آقایان بوده است . سر در آن به صورت نیم دایره با اشکال شیر و گل و بوته گچکاری شده است. در ضمن این اثر در سال  1367 به شماره  1932  به ثبت آثار ملی ایران رسیده است. 

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139404167